SISTEMI GREJANJA I HLAĐENJA NAJVIŠEG KVALITETA
Kontaktirajte nas na 011/4518-308, 2-1818-90 ili na office@sm-inzenjering.rs

Zašto Heliotherm?

HELIOTHERM! PIONIR U GLOBALNOJ ENERGETSKOJ PREKRETNICI

Svet polako izlazi iz ere fosilnih goriva. Inovativne kompanije ubrzavaju ovaj proces pružajući sofosticirane alternative za dobrobit životne sredine i budućih generacija. A gde ćete da gledate u budućnost ako ne u polju grejanja.

firmengebaeudeHeliotherm toplotne pumpe nisu samo tehnološki iskorak ka budućnosti. One su vrhunska tehnologija današnjice. Više od 30,000 Heliotherm toplotnih pumpi je trenutno ugrađeno u Evropi. Njihova efikasnost, ekonomičnost i pouzdanost su zasnovani na naprednoj tehnologiji uz izuzetnu posvećenosti oko 85 zaposlenih.

Svi u Heliotherm su fokusirani isključivo na proizvodnju visoko efikasnih toplotnih pumpi za grejanje, hlađenje i pripremu sanitarne tople vode. Sastavljeni su od mladog tima kreativnih i visoko specijalizovanih stručnjaka koji su deo jedinstvenog istraživačkog i razvojnog centra koji radi na pronalaženju novih, efikasnijih rešenja.

Heliotherm je tehnološki lider u proizvodnji toplotnih pumpi u Evropi. Brojni međunarodni patenti i nagrade dokumentuju vodeću poziciju.

Istorijske prekretnice Heliotherm toplotnih pumpi:
1987: Heliotherm je osnovao vlasnik i generalni direktor Andreas Bangheri
1994: Prezentacija 1. modulacione toplotne pumpa
1997: Razvoj daljinskog nadzora
2003: Razvoj prve u svetu toplotne pumpe kontrolisane preko interneta – web control 321
2005: Uvođenje u paletu proizvoda potpuno modulacione toplotne pumpe
2007: Otvaranje Heliotherm Heliotherm Competence Centra u Langkampfenu, Tirol, Austrija
2010: Osnivanje Heliotherm Centra za istraživanje i razvoj proširenje proizvodnje
2011: Sertifikacija prema ISO 9001: 2008
2012: MCS sertifikacije

 

NAJVIŠA ENERGETSKA EFIKASNOST

Toplotne pumpe su najefikasniji oblik grejanja koji postoji, ali nisu sve toplotne pumpe jednake. Većina toplotnih pumpi su efikasne četiri puta (COP 4), što znači da proizvede 4 kilovata toplotne energije za svaki uloženi kilovat električne energije. Heliotherm toplotne pumpe sa direktnim isparavanjem su najmanje 30% efikasniji od drugih toplotnih pumpi na tržištu i njihov COP ide i do 7.

Heliotherm toplotne pumpe su dobile najbolje moguće oznake energetske efikasnosti. U EU SEPEMO projektu dugoročnog testiranja toplotnih pumpi različitih proizvođača, toplotna pumpa Heliotherm ima prosečni godišnji koeficijent učinka 7,29, što je rezultiralo ubedljivim prvim mestom.

DSI-tehnologija: elektronska kontrola radnog fluida

U poređenju sa konvencionalnim mehaničkim regulisanjem radnog fluida u konvencionalnim toplotnim pumpama, Heliotherm DSI-tehnologija reguliše i kontroliše rashladni ciklus elektronskim putem.

Twin-X: optimizuje proces rada

Patentirana Twin-X tehnologija rekuperiše neiskorišćenu energiju rashladnog ciklusa kroz posebno osmišljen dodatni izmenjivač toplote. Dobijena energija se direktno koristi za zagrevanje vode. Ovaj proces koji je razvio Heliotherm doprinosi još efikasnijem korišćenju slobodne energije iz životne sredine.

Kontinualna modulacija

1994. godine Heliotherm je razvio tehnologiju modulišuće toplotne pumpe. Ova tehnologija kontinualne modulacija otvara nove mogućnosti za toplotne pumpe visoke efikasnosti:

  • Viša toplotna snaga sa opadanjem spoljne temperature
  • Viša efikasnost i do 20% manji troškovi energije u poređenju sa konvencionalnim toplotnim pumpama
  • Manja potrošnja zbog modulirajuće periferije
  • Bolja efikasnost i veći faktor sezonskog učinka (SPF)
  • Fleksibilno korišćenje stambenog prostora kroz inteligentnu tehnologiju kontrole: nekorišćene sobe mogu biti isključene iz sistema grejanja
  • Regulator detektuje eksterni izvor toplote (npr. kotao) i automatski smanjuje kapacitet toplotne pumpe što vodi ka manjim radnim troškovima

Udobna i ekonomična kontrola

Uvek je dobar osećaj da imate punu kontrolu sve vreme. Heliotherm toplotne pumpe web Control® serije su jednostavne za korišćenje i regulaciju. Bez obzira da li se opuštate kod kuće ili ste na odmoru, vaš sistem možete proveriti ili podesiti preko Interneta ili preko nas. Posebna podešavanja tajmera pomoći će da zagrejete ili da pripremite toplu vodu samo onda kada vam je potrebna.

Sve je pod kontrolom

Heliotherm web Control® je “mozak” toplotne pumpe. On automatski proverava različite parametre vaše Heliotherm toplotne pumpe i kompatibilan je sa Heliotherm je tele-Control® sistemom za daljinsko održavanje. Ovim se omogućuje Heliotherm ekspert partnerima daljinski nadzor toplotne pumpe i podešavanje preko 500 različitih parametara.

web_control home_control